poniedziałek, 16 lutego 2009

GHOUL - Oi! Oi!

Japoński GHOUL działał od 1984 do 1989 roku. Jeden z legendarnych japońskich zespołów, który wymieszał thrash ze street punkiem. Wydali niewiele. Raptem dwa single, flexi oraz wsadzili kilka kawałków na składanki. Wyszła też "pośmiertna" płyta z numerami z singli i składaków.
Po rozpadzie GHOUL ich wokalista Masami nagrał singiel solowy i zmarł na początku lat 90-tych.
Ostatni skład GHOUL: Masami - wokal, Max - gitara, Bear Bomb - gitara basowa, Tetsu - perkusja.
Zespół w Japonii i na świecie legendarny, ale informacji o GHOUL jak na lekarstwo... Nic to. Kolejna świetna kapela z dalekiego kraju, którą warto posłuchać.
Jeśli chodzi o "Oi! Oi!" flexi, to bez paniki - tylko jeden numer, bo płytka jest jednostronnie wytłoczona. Nagrania GHOUL mozna znaleźć jeszcze na składaku "Game of death", który jest "podpięty" pod DEATH SIDE na moim blogu.
Dyskografia
Carry Out Fucking 7"EP 1984 (Noise Room)
Jerusalem "EP 1985 (Hold Up, 1985)
Oi! Oi! Single flexi 1985 (Hold Up, 1985)
The best of GHOUL 1984-1989 CD 2006

Kompilacje
Game of Death Comp LP 1989
Hold up omnibus Comp. 8" (Hold Up)
Slice Selection Comp. LP 1990
Devil must be driven out with Devil Comp. LP (Hold Up, 1986)
A farewell to arms Comp. LP (Selfish, 1987)
Pusmort sampler 7" + flexi (Pusmort, 1987)

1 komentarz:

  1. Krzysiek(Białystok):
    Ghoul - 1984-1989 - Discography
    http://www.mediafire.com/?zazzzzowm5m part 1
    http://www.mediafire.com/?z9dm9z4w3wm part 2

    OdpowiedzUsuń